ELS MORTS de James Joyce en pdf

Descargar ELS MORTS de James Joyce pdf completo

Acerca de ELS MORTS

L’editorial Navona presenta una nova edició de Els morts, un relat inclòs en Dublinesos (1914) de l’escriptor irlandès James Joyce, amb pròleg del novel·lista John Banville, de la seva mateixa nacionalitat.A Els morts trobem una breu gran obra. Breu pel seu metratge i gran per la seva qualitat literària. Sense necessitat de capítols, en només tres parts curtes i poques pàgines, Joyce planteja la situació amb una quasi visual presentació dels personatges i de l’entorn. Una vetllada per Nadal, el ball anual de les Morkan, amb les salutacions, els vestits i el menú, fins a arribar al punt àlgid de la nit: el discurs de Gabriel Conroy i el seu abandonament de la casa. Amb petits detalls en què tot sembla intranscendent, Joyce va creant una atmosfera, la tensió de la qual transmet al lector.El relat arriba al seu zenit en l’escena en què Gretta, que torna a captivar amb la seva bellesa a Gabriel el seu marit, i en una nit que va poder ser feliç li revela un secret que deixa sense parla a Gabriel, mentre cau la neu a tota Irlanda «com el descens de la destinació final de tots els vius i els morts».Joyce (Dublín, 1882- Zuric, 1941) no va ser un escriptor prolífic. Va escriure Dublinesos, un conjunt de contes; Retrat d’un artista adolescent, retrat psicològic del protagonista que alhora retrata la societat irlandesa de de la seva època; i Ulisses, una novel·la experimental que ha marcat època en la història de la literatura.
Libro Lexis

Datos importantes

Editorial: NAVONA

Año de edición: 2021

Materia: Narrativa contemporánea

ISBN: 978-84-17978-80-8

Páginas: 112

Encuadernación: Cartoné

Colección:

Idioma: Catalán

Sobre el archivo:

  • Visitas hasta el momento: 1617
  • Tamaño del fichero: 971KB
  • Personas que han descargado el archivo: 795

Búsquedas parecidas:
ELS MORTS de James Joyce en pdf gratis, ELS MORTS epub, descargar ELS MORTS pdf completo, ELS MORTS James Joyce pdf sin registrarse

Estás por comenzar a descargar ELS MORTS en pdf. Este es un libro de James Joyce y su categoría es Narrativa contemporánea. En librolexis.com tenemos miles de títulos en distintos formatos, todos disponibles para descargar o leer online.