UNA MIRADA ANGLESA de Lluís Foix Carnicé en pdf

Descargar UNA MIRADA ANGLESA de Lluís Foix Carnicé pdf completo

Acerca de UNA MIRADA ANGLESA

L’autor amb un entusiasme que s’encomana i una nostàlgia saludable,- com escriu en el pròleg del llibre Carles Casajuana-, deixa constància de la seva admiració pels anglesos, recreant les vivències dels més de set anys que va ser corresponsal a Londres per a La Vanguardia, i dels viatges arreu del món des de la capital d’un imperi en decadència.L’autor argumenta que els anglesos es van plantejar la pèrdua de l’hegemonia amb esportivitat. Saber ser decadent, és per ells, “L´art de la decadència». El que manté aquest esperit, és haver aconseguit la implantació d’una llengua universal, el prestigi de les Universitats, i sobretot els 132 premis Nobel de Física, Química i Economia amb què han estat guardonats.També explica, amb fina ironia la manera de ser i els trets del seu caràcter. Són guanyadors per naturalesa, però també accepten les derrotes com si fossin victòries.Salta de la política a la cultura, de la cultura a la història, barrejant records amb observacions molt il·lustratives sobre la vida quotidiana: els diaris admirables, l´altíssim nivell i independència de la BBC. També les contradiccions, quan presenten les conquestes dels països i la colonització, com un objectiu civilitzador i altruista, quan el resultat fou una explotació dels homes i de la natura, etc.I acaba l´autor, explicant que la mirada anglesa li ha fet veure com un país aparentment desorganitzat funciona en aquelles coses que consideren fonamentals…. i això redunda en el viure la llibertat en el sentit més radical. Tot i veure moltes extravagàncies reconeix que han sabut imposar un estil de vida atractiu per a molts pobles del món. I tot això malgrat el seu declivi en l’escena internacional. Interessant. Molt agradable de llegir. Reflecteix la bona i rica aportació humana i cultural d´un excel·lent periodista.
Reseñas bibliográficas Troa

Datos importantes

Editorial: COLUMNA

Año de edición: 2021

Materia: Narrativa contemporánea

ISBN: 978-84-664-2588-9

Páginas: 288

Encuadernación: Cartoné

Colección:

Idioma: Español

Sobre el archivo:

  • Visitas hasta el momento: 1592
  • Tamaño del fichero: 816KB
  • Personas que han descargado el archivo: 954

Búsquedas parecidas:
UNA MIRADA ANGLESA de Lluís Foix Carnicé en pdf gratis, UNA MIRADA ANGLESA epub, descargar UNA MIRADA ANGLESA pdf completo, UNA MIRADA ANGLESA Lluís Foix Carnicé pdf sin registrarse

Estás por comenzar a descargar UNA MIRADA ANGLESA en pdf. Este es un libro de Lluís Foix Carnicé y su categoría es Narrativa contemporánea. En librolexis.com tenemos miles de títulos en distintos formatos, todos disponibles para descargar o leer online.